sâmbătă, 12 ianuarie 2008

Cine sunt iubitorii de animale?

Aflu de pe newsiasi ca vreo 20 de cetateni au protestat impotriva eutanasierii cainilor vagabonzi care ar putea fi purtatori ai virusului rabiei. Respectivii au blocat drumul spre padoc dar si spre varsatoare, astfel ca vreo 30 de masini ale Salubris nu si-au putut face treaba.
Politistii comunitari au sosit sa aplaneze situatia, desi ar fi trebuit sa aplice legea. Adica sa-i amendeze pe cei care au blocat un drum public. Dar, nu, dumnealor, politistii comunitari, specialisti in negocieri colective, i-au luat cu binisorul cand ar fi trebuit sa-i ia cu japca. In primul rand ca nu aveau nici o autorizatie sa declanseze acolo o actiune de protest, apoi pentru ca au blocat o cale publica de acces, apoi pentru ca au pus in pericol traficul rutier si cu siguranta ca au mai incalcat si alte legi. Un protest colectiv este un drept intr-o societate democratica, in conditiile in care sunt respectate legile.
Hai sa vedem ce-i cu acesti "iubitori de animale"? In primul rand protesteaza doar atunci cand este vorba de cainii vagabonzi. Desi as fi tare curios sa stiu cati dintre ei incearca intr-adevar sa-i protejeze. Adica sa-i culeaga de pe strazi, sa-i hraneasca si sa le gaseasca un stapan. La cati caini vagabonzi sunt in Iasi la ora actuala, am senzatia ca acesti "iubitori de animale" sunt buni doar pentru a face scandal. Dupa aceea, nu pricep de ce in categoria animalelor care trebuie iubite intra doar cainii? Cred ca ii putem vedea deseori pe unii dintre acesti "iubitori de animale" cum cumpara carne proaspata de vitel de la supermarket. Cum s-ar zice vitelul nu e animal? El nu trebuie iubit? Ma intreb cati dintre acesti "farisei" ai secolului XXI au privit macar o data in ochii unui vitel? Daca ar fi facut-o nu ar mai cumpara carne ca sa o dea de mancare cainilor vagabonzi. De ce acesti iubitori de animale nu protesteaza impotriva sacrificarii sutelor de mii de pui de la fermele de tip Avicola din judet. Ar avea de protestat zilnic. Dar nu. Ei prefera sa se linga pe buze dupa fiecare friptura crocanta. Ca doar puiul nu e animal. Cati dintre "iubitorii de animale" prefera incaltamintea sintetica in locul celei din piele naturala?
Probabil ca nici unul. Doar pielea naturala "creste" pe malul Bahluiului ca matasea broastei.
Acesti "iubitori de animale" nu s-ar da in laturi de la o friptura in sange sau de la un gratar bine facut si o bere rece. Dupa care ar merge sa protesteze impotriva sacrificarii animalelor.

Update

Revin cu niste linkuri. Pentru un om civilizat aceste lucruri dau de gandit.
Iata si niste fotografii cu victime ale maidanezilor (in special copii). Le puteti vedea pe blogul lui VisUrat.

Un maidanez la 30 de ieseni
Atacul maidanezilor
Maidanezii ataca din cauza frigului
Batrina sfisiata de un maidanez
Maidanezii din Vulcan toaca lunar 100 de milioane de lei vechi
Maidanezii marcati si microcipati, spaima bucurestenilor
Muscaturile de maidanezi, egale cu numarul cainilor prinsi de hingheri
Cainii comunitari au muscat 500 de persoane, in acest an
Maidanezii continua sa faca victime in Bucuresti
Bucuresti, Romania: Nu intrati, caine rau!
Barlãdean desfigurat de un caine comunitar
Maidanezii musca din banii spitalelor
Sute de gorjeni au fost muscati de maidanezi
Cativa caini comunitari au prins gustul de sange uman!
Haite de caini comunitari ataca un cartier botosanean
Care-i om si care-i caine ?

8 comentarii:

Anonim spunea...

deci:
cei care s-au adunat au fost pt a vedea cum sunt omoratzi cainii , daca tii minte in 2004 erau omoratzi cu bate in cap!
asta e prima problema , iar a doua din cauza ca au luat caini din curtile oamenilor care aveau vaccinile la zi pe carnetele de sanatate , erau vaccinati anti rabie si tot tacamul si totusi au fost luati si omoratzi...
ti se pare drept?

Anonim spunea...

si:
1 nu port blana
2 nu mananc carne
3 daca te intereseaza daca vreo organizatie din iasi face treaba sau nu poti sa contactezi si sa verifini , nu vorbi fara sa cunosti!

Anonim spunea...

http://rpx.kicks-ass.net/?p=324 -- o alta perspectiva

Anonim spunea...

Excelent argumentat articolul tau.din pacate va trece mult timp pana cand ne vom da seama ca locul cainilor nu este pe strada sau in scarile blocurilor.Citind articolul trimis de jules,am realizat ca acel text se bazeaza pe un argument fals:aparent aproape toti cainii vagabonzi sunt prietenosi,jucausi,mai ales fata de cineva care le ofera hrana;in esenta instinctul de animal salasluieste in dansii.
Instinctul ii face ca ziua sa se gudure pe langa om,iar noaptea,in haita mai ales,sa prinda tupeu si sa te latre,sau mai rau,sa te muste.

Anonim spunea...

Am citit articolul ala referitor la bucuresti. daca iti aduci bine aminte , acum cativa ani in bucureti a facut
basescu "curatenie". de ce au din nou o problema/ Pentru ca nu au educat populatia sa isi sterilizeze animalele. Asa ca acum in an electoral probabil Videanu va pune si el de un masacru pentru castigarea voturilor.eu sustin eutnasierea lor, in conditiile in care am specificat la mine pe site adica si educarea populatei. Pentru ca nu vreau pe viitor sa se mai intample asta o data.

Unknown spunea...

@ dani: Nu sunt de acord sa fie omorati cainii cu bate in cap, e grotesc. Nu sunt de acord sa fie luati din curtile oamenilor, nici mie nu mi-ar place sa imi ia cainele din curte.

hai totusi sa cadeam de acord, locul cainilor nu este pe strada? care este solutia ta vizavi de acestia? ce ar trebui sa se faca? se face ceva si nu stim noi? daca tot ne pui sa ne interesam, mai bine ne-ai da tu informatiile daca tot le stii asa bine. Daca tot stii cine isi face treaba si cine nu!

experienta imi zice ca adevarul e undeva la mijloc. iar atata timp cat toti ne informam de la tv si din media in general adevarul va fi modificat.

Daca ai alte surse te rugam spune direct ce ai de zis nu arunca vorbe de dragul spamului si pe un ton atat de serios si de invinuitor.

cu toate ca sunt un iubitor al animalelor nu sunt de parere ca acestea sa stea pe strazi!

Anonim spunea...

cute. lolic.

well, calin, spiritul de animal ce iti spune acum? ca dusmanul trebuie eradicat, nu? ca cine imi face mie rau trebuie sa plateasca, nu?

cred ca de fapt ce ne mananca e care specie de animal face regulile si a cui e teritoriul.

am si eu niste animale periculoase prin preajma. cert e ca atunci cand vine vb de oameni, incercam (nu se reuseste mereu) sa nu omoram toti romanii din italia pt ca unul a gresit. if u get my point.

si in al doilea rand, in jungla traim chiar daca vom ramane singura specie supravietuitoare de animale pe pamant. si mi s-ar parea tare boring sa ramanem numai noi oamenii, pe aici. si foarte trist.

Anonim spunea...

Nu vreau sa fiu troll,insa nu ma pot abtine cand ceea ce spun,este rastalmacit.
@xaide:In primul rand,Nu exista spirit de animal,din simplul motiv ca animalele nu constientizeaza acest concept metafizic.Eu ma refeream la instinct,idee total diferita de ceea ce reprez. spiritul.In al doilea rand,analogia ta om-animal sta sprijinita pe doua balamaele subrede,eu unul,nu am vazut (inca)vreun roman din/in Italia care sa de-a in jigodie si/sau sa muste oamnei nevinovati.
In final,tin sa evidentiez,ca mie personal nu-mi pasa cine face jocul in regnul animal,nici macar cine conduce pe cine;imi doresc o societate civilizata,o societate unde cainii vagabonzi nu exista!