luni, 31 martie 2008

Am probleme cu net-ul


Societatea care imi furnizeaza serviciul de internet este intr-un fel de reorganizare. Culmea e ca nu sunt o retea de cartier, ci ditamai colosul, la nivel national. Si sunt o gramada de site-uri pe care nu le pot accesa. Nici blogurile nu le pot accesa. Cica adresa nu-i valida. Stie cineva de ce se intampla toate acestea?
Mai ales site-urile .com nu sunt valide. Se impun oare restrictii. Apare cenzura de la provideri?
Abia am reusit sa intru acuma pe blog. Si in timp de scriu asta, am vrut sa fac un update la AVG. Iar mesajul a fost incredibil: 'Internet connection has failed'. Iata si imaginea de mai sus. Nu e ciudat?

duminică, 30 martie 2008

O fi vreun trucaj pe terenul de fotbal?


Ca tot vorbeam despre fotbal, iata o faza cum n-am mai vazut pana acum. Este posibil ca un portar sa faca o asemenea parada? O fi vreun trucaj? Ca eu nu-mi dau seama. E vorba de portarul Columbiei, René Higuita, intr-un meci cu Anglia, in 1995.

Trucaje sunt doar in campionatul lui Mitica, unde campionii se decid fara sa joace pe teren. Ca asa stabileste nu-stiu-ce comisie. De ce trebuie depunctata o echipa, cand de vina sunt organizatorii? Dar Steaua trebuie sa fie campioana, nu-i asa? Gigi apasa pe butoane.

sâmbătă, 29 martie 2008

Nichita recunoaste ca a plans pentru Politehnica Iasi



Iata ce spune Gigi Nichita, acest primar al Stadionului din Copou:
"Club acesta s-a cladit cu foarte multa truda si cu foarte multe lacrimi ale mele si cu foarte multe nopti nedormite".
Iata pentru ce nu poate dormi primarul.

Cand vorbeste de spre fotbal primarul fotbalistilor uita sa spuna ca acest club s-a construit cu foarte, foarte, foarte multi bani ai iesenilor. Atata timp cat Consiliul Local a detinut 99,9 la suta din SC FC Politehnica Iasi SA majoritatea banilor au fost investiti din taxele si impozitele iesenilor. Ca sa nu mai amintesc de asa-zisele sponsorizari venite de la Regii, care ii taxau apoi tot pe ieseni prin facturile pe care le incasau.

Ei bine, acest tip, care nu poate dormi de grija fotbalistilor, va veni peste o luna, in campania electorala, sa ceara voturile iesenilor pentru a mai sta in fotoliul de primar inca patru ani. Pentru ce? Ca sa mai pompeze miliarde de lei in conturile clubului de fotbal. Datorita acestui individ, toate firmele din Iasi sunt OBLIGATE sa bage bani in conturile fotbalului. Cum? Printr-o Hotarare locala si una judeteana. Cica banii se dau pentru sprijinirea sportului iesean. Dar mai bine de jumatate dintre ei merg ca lefuri si prime de joc la fotbalisti.
Pentru asta muncesc iesenii: pentru echipa de fotbal. Orasul arata ca o groapa de gunoi, dar are stadion cu nocturna.
PS: Stiti cine este cel care ii ia interviul? Mircea Ungureanu, care este si purtator de cuvant la Poli Iasi.

vineri, 28 martie 2008

Nichita a dat cu mucii in motoarele de la Delphi

Un tip matur si cu acces la informatii si-a facut un blog care merita urmarit. El este Contribuabilul fericit. In ultimul text ne spune cum Nichita a dat cu mucii in motoarele de la Delphi. Pana la urma, pun pariu ca tot presa va fi de vina.

Later edit

Iata si continuarea. Am primit pe mail, de la un prieten, comunicatul celor de la Delphi. Observ ca cineva a postat acelasi text si in sectiunea de comentarii. De asemenea, il gasiti si aici.

Fabricile Delphi Diesel din Franta si Spania continua sa joace un rol cheie in tehnologia de varf, ca urmare vor fi sustinute prin viitoare investitii.

Ca o fabrica consacrata tehnologiei diesel, fabrica din Iasi, Romania va produce componente cu sisteme de injectie pentru motoare diesel, in special pompe şi injectoare pentru sistemele de injecţie "Common Rail" care va deservi comenzile in crestere a clienţilor din întreaga lume. Intr-adevar, Delphi a castigat in ultima perioada un mare număr de programe şi clienţi noi, în special pentru sistemele de control a motoarelor diesel care sunt compatibile cu Euro V venind in sprijinul clienţilor săi, care se extind cu rapiditate in Europa Centrala si de Est. Delphi a decis deschiderea noii fabrici deoarece s-a constatat o continua creştere a nevoilor pieţei. Delphi joaca un rol cheie pe piaţa motoarelor diesel la nivel mondial, iar această nouă fabrica din Iaşi ii va consolida poziţia sa de lider, prin furnizarea unei noi si eficiente baze de producţie, amplasata mai aproape de clienţii sai. Prin noul amplasament, Delphi îşi consolidează capacitatea de producţie a sistemelor de injectie diesel la nivel global. Grupul administrează în total 14 amplasamente specializate în domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent în Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franţa, Spania, Marea Britanie şi în prezent în România.

Agnieszka Przymusińska
Communications Manager,
Eastern Europe Delphi
Tel. +48 12 252 10 33
Cell +48 602 390 682E -
mail: agnieszka.przymusinska@delphi.com

Iata si ce spunea primarul G. Nichita, miercuri, 26 martie:

"Ne-au mai spus ca pina in 2010 vor sa isi mute la Iasi toate fabricile de productie din Barcelona si Franta", a declarat primarul Gheorghe Nichita. Citeste tot textul.

joi, 27 martie 2008

Alte patru rable luate la intamplare

Hai sa revenim la rablele abandonate pe spatiul public.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

Mizeria din imaginea de mai sus se afla abandonata de cateva luni pe Splai Bahlui, cum vii dinspre Podu Ros in apropiere de Podu Cantemir. Culmea este ca n-a vazut-o nimeni pana acuma. Nu mai are nici numere de inmatriculare. Deci e buna de dat la fier vechi. Pe asta o pot ridica instantaneu. Dar cine sa o faca?
masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

Aceasta e parcata pe str Ion Creanga, inainte de podul peste raul Ciric, cum vii dinspre Piata Doi Baieti. Iata o localizare mai exacta. Are numarul de inmatriculare IS-05-TZZ.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

Microbuzul din imagine se afla in parcare in spatele Facultatii de Chimie. Cam in zona asta. A facut curse pentru Minibus. Are numarul de inmatriculare IS-04-UOE. Nu figureaza in baza de date a CEDAM. Ma intreb cand a avut ultima asigurare?

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
Opelul din imagine, cu nr. Is-04-AHT se afla la intersectia dintre strada Conductelor si bd. Tudor Vladimirescu. Exact aici. La cum arata se observa ca nu a fost miscat de mult timp.
In concluzie, am facut un tur prin Podu de Fier, Bd, Tudor Vladimirescu, Facultatea e Chimie, Podu Ros, Podu Cantemir si strada Ion Creanga. Ca sa nu spuna cineva ca ma limitez doar la centrul Iasului.
Si mai este o zona fierbinte, cu foarte multe rable, dar o voi prezenta in una din zilele urmatoare. Uneori ma intreb de cati gardieni publici si inspectori ai municipalitatii este nevoie pentru a depista aceste gunoaie de pe carosabil? Dar de ce sa ma mai intreb, daca astia nu se misca nici atunci cand le oferi informatii pe gratis. Iar unii chiar sunt platiti ca sa faca acest lucru. Platiti din bani publici.

PS: Mai era o rabla in parcare administrata de Iulius Mall (la Chimie), cu nr. IS-01-UCR, un Opel alb, dar l-au ridicat intre timp. Mai am doar pozele.

marți, 25 martie 2008

Teroarea maidanezilor

Problema cainilor vagabonzi revine iarasi in actualitate. Evenimentul Zilei a publicat cateva texte pe aceasta tema. Sustineti campania EVZ. Unei profesoare de desen din Bucuresti i-a fost mutilata o mana de coltii unui astfel de animal. In fiecare an peste 10.000 de bucuresteni ajung la medic din cauza muscaturilor de caine. In urma cu ceva ani, o tipa care este un fel de sefa pe la un ONG cu cainii, imi spunea ca acestia nu sunt purtatori de boli. Aiurea. Iata ce scrie pe site-ul Evenimentului Zilei:
Peste 70% dintre câinii vagabonzi au boli parazitare. Simplul contact cu blana acestora poate provoca afecţiuni grave precum chistul hidatic sau „cancerul alb“: o larvă transmisă de câine se dezvoltă în ficatul omului şi poate ajunge la 20 cmi şi 10 kg . O altă afecţiune gravă luată de la patrupede este toxocara. „Un vierme migrează în ficatul, plămânii, ochii sau creierul omului şi poate cauza orbire ori crize de epilepsie“, afirmă Lidia Lazăr, medic primar parazitolog la Spitalul Colentina din Bucureşti.

Iata ce scriam pe 14 ianuarie:
"Iubitorii de animale" au lasat cainii in strada

Cinci rable in parcarile din jurul Halei Centrale

Hai sa vedem ce am primit si ce am gasit.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

Langa Biserica Barnovschi, Dacia cu nr. IS-01-YSP si rezultatul cautarii pe site-ul CEDAM.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
Un autoturism Daewoo Espero, IS - 02 - LIV, in parcarea de la Casa de Pensii.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi


Un alt autoturism Espero, IS-02-CHO, tot in parcarea de la Casa de Pensii.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi

Dacia abandonata in parcarea din spatele Directiei de Finante (langa Hala Centrala) IS-91-MAV.

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
Alta Dacie, tot in spate la Finante, IS-93-REN.

O concluzie: sub nasul autoritatilor si a politistilor, in zona Halei Centrale, pe o raza e maxim 200 de metri, exista cel putin 5 rable abandonate. Dintre acestea, 3 nici macar nu figureaza in baza de date a CEDAM. Asta arata ca masinile respective nu au mai avut facuta o asigurare de multi ani. Iar patru dintre ele ocupa chiar locuri in parcari. Daca vedeti ca au fost luate de acolo, postati un mesaj pe acest blog.

luni, 24 martie 2008

Vin la rand alte rable din buricul targului

Am primit pe mail o serie de fotografii cu masini abandonate (le multumesc autorilor). La noapte le voi posta pe cele surprinse in pacarile din buricul targului. Culmea este ca unele masini nici macar nu figureaza in baza de date a CEDAM. Asta inseamna ca nu au mai avut parte de o asigurare de ani buni. Si totusi, nu le ridica nimeni. Comentariile va apartin.

duminică, 23 martie 2008

Sa punem rablele pe net

masina, rabla, auto, abandonata in Iasi
Am gasit azi pe blogul "Critica cotidiana ieseana" o informatie despre aparitia unui site care afiseaza poze cu rablele abandonate pe strazile din Romania si pe care autoritatile sunt incapabile sa le ridice. Este vorba de site-ul http://www.rabla.info/ unde deja sunt postate circa 100 de fotografii. Eu am pana acuma o colectie de vreo 30 de poze din Iasi. Ma gandeam sa fac o prezentare video cu ele. Desi cred ca am sa le postez aici in zilele urmatoare. Primarul s-a plans la un moment dat ca legislatia ingreuneaza procesul de strangere a rablelor de pe strazi. Ma intreb, de ce atata timp cat pot ridica masinile parcate neregulamentar, nu sa faca acelasi lucru si cu rablele. Oricum, in patru ani de zile Nichita a avut timp sa ne demonstreze ca il intereseaza ce se intampla in acest oras, nu doar ce se petrece pe gazonul cu nocturna din Copou. Acuma e prea tarziu.


Va arat in fotografia de mai sus doua rable din Tg Cucu, strada Pantelimon: cea rosie n-a mai fost miscata din toamna anului trecut (IS-12-SAM) iar cea galbena a stat initial la cativa metri mai in spate, langa un trotuar (IS-03-YNK).


Iata si informatiile de la Centrul de supraveghere a asigurarilor:


1. Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS12SAM nu este asigurat pentru data de 23/03/2008.


2. Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS03YNK nu este asigurat pentru data de 23/03/2008.
Hai sa facem o analogie: daca nu sunt rable si abandonate, inseamna ca functioneaza si proprietarii circula cu ele (doar se afla pe spatiul public). Asta inseamna ca circula fara asigurare. Oare Politia Rutiera aude? Sigur nu se aude pana acolo.

Un al caz, pe aceeasi strada Pantelimon (IS-03-UWX). Fotografia e mai veche, pe vremea cand rabla galbena IS03YNK se afla langa trotuarul de care va spuneam. La aceasta ora masina din imagine nu mai are numar de inmatriculare in partea din fata. Dar cel putin are asigurare. Iata ce zice site-ul CEDAM:

La data de 23-03-2008, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS03UWX este asigurat la:SOCIETATEA COMERCIALA DE ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A.





Cu gropile am mai rezolvat cate ceva, nu mult, e adevarat, dar tot i-am pus la treaba. Hai sa declansam vanatoarea de masini abandonate. Faceti o fotografie si postati-o pe blog. Cred ca sunt sute de masini in Iasi care ocupa spatii de parcare aiurea. Mai bine sa ajunga la fier vechi.

sâmbătă, 22 martie 2008

Credinciosii romano-catolici sarbatoresc Invierea lui Cristos

Credinciosilor romano-catolici le spun "Cristos a Inviat!" si le doresc Sarbatori fericite! cu ocazia Pastelui.


vineri, 21 martie 2008

La Kaufland se fura virgulele din preturi

interior la magazinul Kaufland din Pavlov, Iasi, la sectorul de legume
Zilele trecute supermarketul Kaufland de la Podu de Piatra a fost amendat de OPC pentru ca avea afisate alte preturi decat cele care erau incasate la casele de marcat. In mod normal pretul de la raft este mai mic decat cel incasat. Vorba aia, daca este vreun client care nu observa, inseamna ca au reusit sa mai fraiereasca pe unul. Iar Kaufland-ul de la Podu de Piatra exceleaza in debandada asta. Nu incercati sa vorbiti vreodata cu vreun sef de pe la Kaufland. Cel putin nu cu cei romani. Au o aroganta in ei si te privesc de parca ai fi un paduche. Mi-a povestit un amic ca o data i-a spus sefului de la legume-fructe (tot de la Podu de Piatra) ca are niste produse depreciate (adica erau niste legume cu mucegai care puteau ingrozitor). Stiti ce i-a raspuns: 'Da' cine va pune sa le cumparati?' Si era chiar iritat ca i s-a atras atentia.

Iar un alt sef, ceva mai in varsta, de la Kaufland-ul din Nicolina, are o atitudine sfidatoare de parca ar fi cel putin ministru iar clientii ar fi niste boschetari.

Sunt convins ca cei care se afla in varful piramidei Kaufland vor avea mari probleme cu angajatii romani in posturi de conducere. Nu stiu pe ce criterii i-au selectat.

Astazi am gasit alta dandana la Kaufland-ul din Podu de Piatra: telina la pretul de 220 lei. Priviti fotografia. De data asta au pus un pret mai mare ca sa fie clientul multumit ca i se percep mai putini bani la casa de marcat. E clar ca pretul normal ar fi trebuit sa fie 2.20 lei. Dar probabil ca nu au mai avut virgule. Sau le-o fi furat cineva, sa-si faca o supa de virgule acasa.
Later edit
Desi, pana urma, pot sa puna ce pret vor ei. Chiar daca telina la pretul de 220 lei e mai scumpa decat viagra.

Eu nu am putere. Dar au cei care ma citesc

Voi raspunde aici unui anonim care a postat urmatorul comentariu: "Nu ai putere". Si are perfecta dreptate. Ca individ nu am putere. Nu am nevoie si nici macar nu mi-o doresc. Este suficient ca au putere cei care ma citesc si pot determina luarea unor decizii.
Am creat acest blog pentru a exprima un sentiment de nemultumire pe care il simt multi altii din jurul meu. Acesta este si motivul pentru care nu doresc sa ma individualizez. Sunt un iesean oarecare la fel cum sunt alti peste 300 de mii de ieseni din acest oras. Dar cred ca acest oras merita mai mult.
Si pentru a-i arata ANONIMULUI ca nu ma intereseaza puterea asa cum o vede el, voi trece in revista cateva din probleme semnalate de mine, promovate de Newsiasi si rezolvate de cei in masura sa o faca:
1. o groapa capcana langa santierul Palas
2. canalul din Tatarasi
3. Canalul din parcul Independentei
4. canalul din parcarea administrata de Iulius Mall
5. chioscurile abandonate
6. semaforizarea de la Liceul 'Alecsandri'
7. rablele de pe strada Eminescu

Si e posibil sa mai fie si altele, carora le-am pierdut sirul. Oricine poate sa spuna cu sunt lucruri marunte. Asa o fi, dar prolemele mici, adunate, produc necazuri mari.
Din pacate mai sunt o multime de probleme pe care administratia Nichita a refuzat sa le rezolve in cei patru ani de mandat.
Ca sa revin la ceea ce comenta ANONIMUL, ma intreb daca poate cineva sa dea o definitie a puterii.

joi, 20 martie 2008

Am ajuns la blogul saptamanii, pe Newsiasi


Abia acuma am observat ca am fost declarat blogul saptamanii pe Newsiasi . Recunosc ca ma bucura acest lucru. De altfel, orasuliasi.blogspot impreuna cu Newsiasi au reusit sa miste ceva prin orasul asta. Eu am sesizat o problema, Newsiasi a promovat-o iar cei in masura au rezolvat-o. Voi dedica un text acestui subiect.

Neamurile primarului Nichita ne fura Copoul


Neamurile lui Gheorghe Nichita, actualul primar al Iasului, vor sa ne confiste COPOUL. Iata ce scrie pe newsiasi: Brandul Copou, gata sa fie confiscat de finul primarului . Este vorba despre faptul ca o firma patronata de neamurile primarului Nichita a inregistrat la OSIM brandul COPOU. In acest caz, oricine ar vrea sa foloseasca aceasta denumire ar trebui sa le plateasca bani grei neamurilor lui Nichita. Probabil ca G. Nichita s-a gandit sa mai scoata niste bani de pe spinarea iesenilor prin aceste neamuri. Pentru ca daca brandul Copou ajunge in proprietatea lor va trebui ca municipalitatea sa le plateasca un vagon de bani numai ca sa nu schimbam numele celui mai cunoscut loc din Iasi. Bineinteles ca si cei de la OSIM sunt imbecili atat timp cat accepta inregistrarea unui asemenea brand. In acest timp, primarul ce face? Tace chitic. Il lasa pe vicele Neculau sa spuna ca primaria va constesta.... rilu, rilu, crocodilu... De ce n-a iesit primarul sa spuna ca va rezolva situatia? Pentru ca ii convine. S-ar putea chiar sa se afla in spatele acestei afaceri. Asa ca vom asista cum neamurile lui Nichita ne vor fura Copoul.
Iar acest mingicar care isi bate joc de noi de 4 ani de zile, ne va cere sa-l votam. Si asa isi face ziar de 100 de mii de exemplare din banii nostri pe care ii platim ca taxe si impozite. Deja simt ca imi ies din minti. Asta ne reguleaza pe fata si mai are curajul si nesimtirea sa ne spuna ca mai vrea o tura... la Primarie. Priviti in imaginea de mai sus parcul Copou. Deocamdata pe gratis. In viitor s-ar putea sa ne coste. Si toatea aste pentru buzunarul primarului.
Cititi mai departe:
Iata si comentariul lui Dumitru Oprea de pe TeleM




Later edit
Scandalul marcii “Copou” - de pe blogul lui Visurat
Copou - o marca furata, pardon, inregistrata
Primarul închide ochii la confiscarea Copoului. Noi nu!
Atentat la istoria oraşului Iaşi
Salvează Copoul

Masina de epoca la Raliul Paris Dakar?


Iata un titlu generos pe Iasiinfo: Masina care va reprezenta Romania la Paris Dakar a fost adusa la Iasi si dedesubt o fotografie cu o masina de epoca. Daca poate fi numita masina. Priviti fotografia. Nu pun linkul ca ar trebui sa ma plateasca pentru asta.

Inteleg ca acolo lucreaza oameni care pretind ca au experienta. Aiurea. Or fi avand ceva experienta, dar nu in presa.

miercuri, 19 martie 2008

Gigi Nichita ar putea deveni primarul de la Palas


Cititorii acestui blog au decis intr-o proportie covarsitoare ca renumitul Gigi de la Primarie, fost director peste robinetele cu apa potabila, ar trebui sa ne mai lase in pace pentru urmatorii 1000 de ani. Mai precis, 85 la suta dintre cei care au dat click pe orasuliasi.blogspot nu mai vor sa-l vada pe primarul mingicar. Alti 4 la suta cred ca mai bine s-ar intoarce la RAJAC. Cred ca i-ar conveni acuma, ca doar se transforma in societate. Si mai sunt 11 la suta care il doresc in continuare primar. Cu procentul asta cred ca ar putea fi primar peste PALAS.

In week-end s-ar putea sa postez, in premiera, niste poze de pe santierul Palas. Mi-a promis cineva ca mi le trimite.

Dimineata pe racoare, asfaltari electorale

muncitori la asfaltari in Iasi
Dupa ce Cosmin Vaman ne-a delectat cu un cantec la adresa administratiei primarului mingicar, iata ca Lutcity compune niste versuri pentru asfaltarile electorale.


Dimineata, tare, tare,

Astazi este'o zi cu soare.

Harnice escavatoare,

Fac acum o treaba mare.

Treaba de un an facuta,

Acum trebuie refacuta.

Santuri mici si cabluri grele,

Muncitorii e pe ele.


(Fotografia este preluata de pe acelasi blog, fara a avea acordul autorului. Daca am gresit, sa-mi de-a un semnal ca o schimb)

marți, 18 martie 2008

Metro si Selgros ne considera potentiali infractori


Despre faptul ca la Metro sau la Selgros esti cautat in bagaje dupa ce ai achitat factura voiam sa scriu si eu intr-o zi. Subiectul a fost abordat recent de catre Iulian Micu, pe blogul sau, intr-un text in care povesteste si cum se petrec lucrurile intr-un supermarket din Irlanda.

Ar fi frumos daca Metro si Selgros nu si-ar trata toti clientii ca pe niste potentiali infractori.

luni, 17 martie 2008

N-avem parcare, dar avem iesire la mare

masini parcate in spate la BRD, langa Hala Centrala de la Iasi
Nu avem locuri de parcare suficiente, parca asa ne plangem cu totii. Parcam pe trotuare, pe spatii verzi sau lasam masinile in strada, pur si simplu. In imaginea de mai sus puteti privi terenul din spatele BRD, langa Hala Centrala. Iesenii s-au orientat si l-au transformat intr-o parcare.

Deocamdata, mai ales cand ploua, locul arata ca in fotografie. Desi, daca ma gandesc bine, in cazul unei ploi de vreo doua zile vom putea spune ca avem iesire la mare. Ca la munte avem iesire. E vorba de muntele de prostie de la Palatul Roznovanu.

Ca sa revin la terenul cu pricina, am senzatia ca Primaria are in vedere altceva acolo. Probabil tot vreo constructie megalomanica. Cand terenul va ajunge pe mainile cui trebuie, ganditi-va unde se vor muta masinile: pe strazile din jur, bineinteles. Dar probabil ca nu se va intampla in acest an, deoarece Nichita are nevoie de voturile iesenilor.

Daca va aduceti aminte, in urma cu vreo patru ani Nichita a promis ca va face nu-stiu-cate locuri de parcare, dar nu s-a intamplat nimic. Si cred ca este normal, atata timp cat un loc de parcare amenajat de Primarie, adica pe banii nostri, nu aduce comisioanele de rigoare. Asa ca au gasit o solutie: au largit anumite strazi si au lasat masinile sa parcheze pe margine. Iata secretul administratiei Nichita. Carpeala de mantuiala.

Concluzia: locuri de parcare IOC, dar iti ridica masina daca o lasi pe trotuar sau pe marginea strazii. Aceasta este viziunea actualului primar. Sper ca cei care sofeaza prin acest oras administrat de un fotbalist amator sa se gandeasca bine in fata buletinului de vot.

sâmbătă, 15 martie 2008

Primarii trec, blogerii raman!!!

Iata ca blogerii iau atitudine. Cei care conduc destinele acestui oras ar trebui sa priceapa ca isi pot cumpara texte laudative in ziare dar nu pot pune botnita (vorba lui visurat) blogerilor. Iar blogosfera devinde din ce in ce mai activa pe aceasta zona. Avem dreptul sa ne spunem parerea. Ba chiar as putea spune ca avem obligatia sa ne spunem parerea.
Primarii trec, blogerii raman!!!!!!!!!!!!!!!!

Iata mai jos un text excelent:

"Chiar si la momentul in care scriu aceste randuri, nu au trecut 12 ore de cand am luat o groapa extrem de urata si l-am injurat pe Nichita de i-au mers fulgii. Comenta cineva pe Ziarul de Iasi ca ar ramane Gigi Robinet fara diafragma daca ar sughita de fiecare data cand un sofer ii trimite un gand bun din cauza unei gropi, si subscriu opiniei.
Ce fel de asfalt folosesc astia de se dezintegreaza cand treci cu bicicleta peste el? Si de ce nu se peticesc gropile la 24 de ore de la aparitia lor? Greu de spus..."


Cititi textul pe blogul lui Tomis

vineri, 14 martie 2008

Ruinele din spatele Primariei


Dupa ce ieri am prezentat cladirea in care se afla cabinetele medicilor de familie de pa Aghata Barsescu, astazi mai postez doua fotografii din zona. Mai intai o cladire unde candva a functionat o institutie care se ocupa de pensionari (cred ca fosta Casa de pensii) si un alt imobil situat la cativa metri mai incolo.
Iar amandoua se afla chiar in spatele Primariei. Ce s-ar mai bucura unii sa se darame peste noapte. Si ce turnuri cu 20 de etaje s-ar ridica acolo... si ce aprobari ar trebui date... si ce de dosare ar trebui intocmite... si ce de avize .... si ce de plicuri.... Pardon. Am spus plicuri? Poate plicuri 4x4.

joi, 13 martie 2008

Cabinete medicale - Clasa I risc seismic


Iata in imaginea de mai sus cum poate arata o cladire in care functioneaza cabinetele unor medici de familie. Iar placuta pusa de cei de la Primarie este de-a dreptul cinica: "Cladire expertizata. Clasa I Risc seismic".

De aici inteleg ca o asemenea cladire se poate darama la primul cutremur. Sau poate la al doilea. Cert este ca la cum arata cladirea pe dinafara, ai impresia ca ar putea sa cada si la un vant mai puternic. Municipalitatea, in ultimii patru ani, nu a avut bani sa renoveze aceasta cladire care se afla la doi pasi de Primarie. In schimb Nichita Gh., inca primar, a gasit bani sa faca nocturna la stadion ca sa aiba unde sa scuipe seminte din tribuna oficiala, alaturi de tot felul de interlopi.

miercuri, 12 martie 2008

Dezbatere la Iasi despre 'Legislatia internetului'

Daca tot anuntam in urma cu cateva zile ca astazi este Ziua libertatii de expresie pe internet , iata ca a mai aparut o veste interesanta despre o actiune ce se va petrece la Iasi.
Pe site-ul Centrului pentru Jurnalism Independent scrie:

Legislatia Internetului - dezbatere la Iasi

Centrul pentru Jurnalism Independent invita jurnalistii si studentii la jurnalism din Iasi la o dezbatere avand ca tema Legislatia Internetului. Intalnirea va avea loc vineri,14 martie, incepand cu orele 10.00, in sala 230 a Centrului de schimburi internationale Gaudeamus din strada Codrescu, nr. 1, Iasi.
Evenimentul face parte din proiectul Lege si ordine pe Internet, adresat jurnalistilor, studentilor si elevilor de liceu. Proiectul se desfasoara cu sprijinul oferit de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti si de Coca Cola HBC.Bogdan Manolea, specialist in legislatie in domeniul Internetului ( http://www.legi-internet.ro/blogs/index.php si Ioana Avadani, director executiv CJI (http://avadani.hotnews.ro/ ) vor discuta cu participantii pe marginea urmatoarelor teme :

Am o intrebare. Cui o adresez ? - care sunt institutiile care reglementeaza Internetul

Cine e in spatele site-ului? - informatii publice pe Internet

Ce e legal sau ilegal online?- continuturi negative pe Internet

Accesul la Internet la serviciu si viata privata.

Proiectul Lege si ordine pe internet isi propune sa promoveze un mod corect si responsabil de a practica jurnalismul online, precum si practici de tip “Netiquette” .
Proiectul doreste sa informeze categoriile cele mai active de utilizatori si furnizori de continut informativ pe Internet – jurnalisti, studenti la jurnalism si elevi de liceu – atat asupra drepturilor si responsabilitatilor pe care le au, cat si asupra limitelor libertatii de expresie intr-un mediu care este, cel putin in aparenta, nelegiferat.
In cadrul acestui proiect se va lansa prima Wikipedia din Romania despre regulile care guverneaza comunicarea pe Internet. Proiectul “Netiquette” va fi realizat prin colaborarea participantilor in programul de fata.
Pentru confirmari si informatii suplimentare va rugam contactati: Cristina Lupu, Coordonator Programe la cristina@cji.ro sau tel/fax. 021.311.13.75.

marți, 11 martie 2008

Parcari in mijlocul drumului


Se pare ca primarul Gigi Nichita a rezolvat problema locurilor de parcare: lasa masinile sa parcheze pe trotuare. Probabil ca la asta se gandea acuma patru ani cand le promitea iesenilor ca va rezolva aceasta problema. In cazul asta nici macar nu era nevoie sa sa mai ajunga primar. Cu astfel de decizii Primaria poate functiona foare bine daca are doar femeie de serviciu si portar.


Cum s-ar zice, primarul a decis sa le dea voie soferilor sa faca ceea ce ei deja faceau de mult. Ba in ultimul timp s-au inmultit si parcarile in mijocul strazii. Ca in cazul acesta, la intersectia dintre Sararie si Octav Botez sau ca in Tatarasi. Iar mai nou, ca in intersectia dintre Nicolae Balcescu si Sulfinei, dupa cum se poate observa in fotografiile atasate. Si mai este un loc unde se parcheaza in mijlocul drumului: in fata la Select, mai ales noaptea sunt niste masini parcate pe acolo de ai impresia ca le-a adus apa.


luni, 10 martie 2008

Dupa ani de zile, i-au pus capac


Scriam pe 15 februarie despre un canal fara capac din zona Parcului Independentei si imi exprimam parerea ca cei responsabili nu vor rezolva problema. Dar m-am inselat. Si ma bucur de acest lucru. Zilele trecute trecem prin zona si am vazut ca era un capac pe canalul respectiv. Iata si fotografia. E adevarat ca a durat cam doua saptamani sa rezolve problema. Dar tinand cont ca gaura respectiva era de cel putin cativa ani, ce mai conteaza doua saptamani? Deci se poate.

sâmbătă, 8 martie 2008

Groapa de week-end dupa o saptamana


Mai tineti minte groapa de week-end? Facuta de vineri pentru ca reparatiile sa fie facute abia luni. Ei bine, muncitorii si-au facut treaba dupa care au plecat lasand alaturi un morman pamant si pietre. Groapa nu a fost astupata complet. Dar nici cei care ar trebui sa se ocupe de refacerea strazilor nu au gasit timp sa astupe aceasta groapa imensa aflata in apropiere unei scoli. Iata o imagine cu acea groapa dupa o saptamana.

De ce credeti ca n-au avut timp sa refaca troturarul? Pentru ca directorul de la Citadin, adica unul Catalin Neculau, nu stie cum sa se achite mai bine de asfaltarile electorale programate de primarul Gheorghe Nichita. De exemplu ieri intindeau niste astfalt intr-o parcare aflata peste drum de Statuia Independentei. Inainte de a turna asfaltul n-au facut altceva decat sa mature un pic zona. Pe cat punem pariu ca asfaltul ala nu prinde luna iunie, cand vor fi alegerile de primar. Voi incerca sa postez atunci o multime de poze cu asfaltarile facute in bataie de joc de angajatii lui Neculau. Si va voi arata si poza lui Neculau, marele director de la Citadin. Mare, ca e un tip cu greutate.

Cine este de vina pentru haosul de pe strazi?


Iata si rezultatele sondajului "Cine este de vina pentru haosul de pe strazi?". Dintre vizitatorii acestei pagini, 59 la suta au considera ca Primarie poarta principala vina. Apoi, la distanta mare de Primarie se situeaza Politia si soferii cu 18 respectiv 21 la suta. Datele acestui sondaj nu au o valoare stiintifica, ci reflecta opinia cititorilor acestui blog.

Personal, mi se pare cam mare procentul in dreptul Primariei, deoarece trebuie sa recunoastem ca exista foarte multi soferi care sfideaza pur si simplu regulile de circulatie iar pe de alta parte consier ca Politia nu-si face treaba eficient. Cei mai multi politisti par preocupati de faptul ca un sofer nu are centura de siguranta, dar nu-i intereseaza faptul ca nu se respecta semnele de circulatie. Acuma, ce sa mai zic, din moment ce nici macar politistii nu le respecta. Am prezentat zilele trecute niste cazuri concrete. N-am auzit ca sefii politistilor sa fi luat vreo masura. Si nici nu vor lua.

vineri, 7 martie 2008

O victima a cainilor vagabonzi


Dupa ce orasul a fost invadat de caini vagabonzi, de vaci si cai, iata ca fauna urbana s-a mai imbogatit cu ceva: un sobolan. E drep ca era mort, ceea ce inseamna ca era un sobolan bun. L-am fotografiat in rondul de tramvai din Tatarasi, langa Liceul "Cuza". E drept ca sobolanul respectiv, dupa cum se poate observa din fotografie, nu avea nici o vina ca ajunsese acolo. Probabil ca era o victima a cainilor vagabonzi. Acuma sa nu creada cineva ca imi fac iluzii ca asta ar fi fost singurul sobolan din Iasi. Sunt o droaie prin canale, dar nu se vad. La fel cum nu s-au vazut edilii Iasului timp de vreo trei ani.

joi, 6 martie 2008

12 martie - Ziua libertatii de expresie pe internet

Am aflat in urma cu cateva minute de la un post de radio ca Reporters Sans Frontieres, sub patronajul UNESCO a decretat ziua de 12 martie drept "Zi a liberatii de exprimare pe internet". Astfel se va protesta impotriva guvernelor care exercita cenzura in mediul on-line. RSF cere tuturor internatutilor sa acceseze incepand de pe 12 martie, ora 10,00 si pana pe 13 martie la aceeasi ora, site-ul www.rsf.org. In acest mod vor putea participa la manifestarile on-line din Birmania, China, Coreea de Nord, Egipt, Cuba, Tunisia, Eitreea, Vietnam si Turkmenistan.

Misterul cladirii AIRAM a fost dezlegat


Misterul cladirii AIRAM a fost dezlegat. O cititoare de pe newsiasi.ro, care semneaza Elena, a postat un comentariu in care explica ce se ascunde in cladirea de la AIRAM. Cica acolo ar fi depozitata arhiva de la Spitalul "Sf. Spiridon". Nu mai stiu ce sa spun, dar este ciudat cum intr-o cladire ce abia mai sta in picioare poate fi adapostita o arhiva. Banuiesc ca nu este vorba de o arhiva cu retete medicale de acum 50 de ani. Dar poate ma insel.

miercuri, 5 martie 2008

A cui este fosta cladire de la AIRAM?


Imi cer scuze pentru ca ieri nu am postat nimic. Am fost plecat din localitate. Dar revin astazi cu un subiect despre cladiri. Cladiri parasite. Stiti ce inseamna AIRAM.

Atelierul de Intretinere si Reparatii a Aparaturii Medicale. Cladirea se afla in spatele Politiei Municipale. Pare parasita. Pare ca se darama. In curte, cei din zona isi parcheaza masinile. Nu-i nimic rau in asta. Dar ma intreb cine se mai ocupa oare de aceasta cladire care, pe zi ce trece devine o ruina. AIRAM nici nu cred ca mai exista. Cei care lucrau acolo au contracte incheiate direct cu spitalele. Sau au devenit angajatii spitalelor. Asa ca stie cineva a cui este acuma cladirea din imaginea de mai sus?

luni, 3 martie 2008

De cand s-a mutat Politia pe Cuza Voda?


Ca sa revin la politisti, am primit pe mail o noua dovada ca ei sunt mai presus de lege. Dupa cum spune autorul fotografiei, duminica, pe la 12.00, echipajul din imagine, cu masina inmatriculata B 51 WVT, se afla pe strada Cuza Voda. O sa spuneti ca nu-i nici o incalcare a regulilor. Asa o fi, doar daca sediul Politiei s-a mutat pe Cuza Voda sau daca Posta si-a cumparat masini de politie. Intre Filarmonica si Piata Unirii, pe traseul respectiv nu pot intra decat masinile postei sau ale celor care stau in zona. Iata in fotografia a doua ce indica semnele de circulatie montate.


Despre autoturismul din spatele echipajului de Politie n-am ce sa spun. Poate este al unui locatar din zona.

Iata cum in doua zile am prezentat doua dovezi in ce priveste sfidarea de care dau dovada oamenii legii. Un filmulet aici si o fotografie mai sus. Pe aceeasi strada. Ce credeti ca o sa faca seful politistilor, comisarul sef Liviu Zanfirescu in acest caz? O sa faca un mare NIMIC. Cel mult o sa paseze chestiunea la seful de la circulatie, pe nume Frunza. Care o sa faca.... dar hai sa nu mai pierdem vremea

duminică, 2 martie 2008

O groapa de week-end



O groapa de week-end. Asta am descoperit ieri pe strada Costache Negri, imediat cum incepe gardul Liceului "V. Alecsandri". Vineri nu era acolo. Asta inseamna ca au facut-o sambata de dimineata, cand se stie ca e zi scurta de lucru, deci oricum nu ar fi rezolvat problema aparuta. Asa ca vor lasa groapa asta cel putin 2 zile, pana luni. Ca sa nu mai spun ca nu e nici macar semnalizata. Iar asta se intampla in buricul targului, la 200 de metri de Primarie. De fapt, cred ca putea sa fie si in poarta Primariei. Cui ii pasa de o groapa, cand mai sunt atatea altele. Iar daca cineva cade in ea, n-are decat, "sa fie sanatos" ca sa ajunga macar pana la spital. Nu-i asa domnule primar Nichita? E plina Primaria de angajati care se dau inspectori dar nimeni nu-i in stare sa-i puna la punct de magarii care lasa astfel de lucrari in mijlocul drumului.
Iar ca variatie, va recomand un Jeep "de neam prost" parcat in mijlocul unei intersectii, in Tatarasi, pe blogul lui Andi. Pe asta nu-l vede Politia, desi Sectia 4 e la vreo 150 de metri distanta. Curcanii au orbul gainilor.
De asemenea, Catalin Raileanu, ne povesteste pe blogul lui despre un semafor care provoaca poluare fonica.

Later edit

Duminica, 2 martie, la pranz groapa era "semnalizata" cu doua benzi galbene, atat la un capat de trotuar cat si la celalalt. Ma intreb cine s-a deranjat duminica pentru atata lucru?

sâmbătă, 1 martie 2008

Si politistii incalca regulile

Daca tot am vorbit pana acum de soferii indisciplinati, hai sa aruncam o privire si in ograda oamenilor legii. Iar dovezile nu lipsesc.
De exemplu, mai prin primavara, jurnalistii de la postul TeleM l-au suprins pe soferul sefuluiPolitiei Rutiere cum a incalcat de mai multe ori toate regulile de circulatie pentru a-si preluaseful din fata Prefecturii. Mai precis, jurnalistii de la TeleM au filmat (dovada esteincontestabila) cum Loganul de la Rutiera, venind dinspre Palatul Culturii, in dreptul Prefecturiia virat brusc peste doua linii continue, a oprit pe contrasens langa indicatorul oprirea interzisa,sefii au urcat, si apoi soferul a virat iar dreapta, in plina intersectie, iar a calcat linia continua,intrand pe contrasens, si s-a indreaptat spre semaforul de la Palat. Ati inteles filmul, daca nu il puteti admira pe site-ul telem.
Hai sa-i vedem si echipajul de pe MAI 14809 cum vireaza dreapta pe Cuza Voda, desi manevra este interzisa.


Sau un exemplu care arata ca bancurile cu politisti sunt adevarate:



Iar in final priviti pe blogul lui Marius Butuc un filmulet facut pe 29 februarie pe Copou.