marți, 27 septembrie 2011

Angajatii de la RAJAC au ajuns sa repare autobuzele MAZ cumparate la suprapret de primarul Nichita

Incredibil ce se intampla in Iasul asta. Angajatii RAJAC au ajuns sa repare autobuzele MAZ care deja sunt rable in toata regula, desi mai platim pentru ele pana in primavara anului viitor. Din ce am inteles de pe site-ul BZI, luni seara un autobuz MAZ si-a pierdut directia pe pasarela Bucium si a intrat pe contrasens. Noroc ca nu venea nici o masina din directia opusa. Oamenii de la RATP au ajuns repede la fata locului si l-au reparat. Unul dintre mecanici avea pe el o salopeta pe care scria RAJAC. Vezi captura de pe filmul postat de BZI. Pot sa spun ca cei de la RAJAC repara autobuzele RATP. Nu-i asa?
Asta e. Iasul a ajuns un oras de toata jena, cu un primar "jenibil" (jenant plus penibil) care este mult mai interesat de echipa de fotbal decat de cum arata orasul. Drept dovada, nocturna de la stadion a platit-o din bani publici, echipa aia de doi lei a tinut-o tot din banii municipalitatii, din taxele si impozitele noastre, iar pentru a face ceva in oras ne impovareaza cu imprumuturi bancare. Pe care o sa le platim noi si urmasii nostriu, caci botosaneanul Nichita o sa se duca la mama naibii dupa ce a falimentat un oras. Votati-l in continuare pentru ca o sa va dea circ si la anul. deja, mana in mana cu Ivan, un fel de baiat cu cas la gura in politica, ajuns europarlamentar, a decis ca in 2012 Iasul sa devina Oras European al Sportului. Acum patru ani am avut Iasi 600. Mai tineti minte? Concerte si paranghelii in fiecare luna. Va inchipuiti ce va fi la anul? In loc sa construiasca o gradinita, va baga bani in tot felul de manifestari pentru baietii cu talpa mare si cu muschi pe ciolane. Ca pe Ivan ce-l intereseaza daca sunt gradinite ori ba. Din cate stiu n-are copii... de unde sa stie ce inseamna sa cresti un copil. Astia sunt politicienii pe care ii votati. Credeti ca o sa aiba grija de fericirea voastra. desigur.. dar mai intai vor avea grija de fericirea lor. Abia astept breun comentariu despre cat de importanta este echipa de analfabeti din Dealul Copoului. Pentru 200 de spargatori de seminte pe stadion nu se merita sa investesti banii orasului in fotbal. Hai, nu spuneti ca acuma echipa nu mai este a municipalitatii.... Atunci de ce dracu nichita se baga la numirea antrenorului? Ca n-am auzit sa aduca Nichita bani de acasa si sa-i baga in fotbal. Nici macar un suc nu le-ar da la fotbalisti din banii lui. Las' ca sunt buni banii nostrii.

vineri, 23 septembrie 2011

Daca asa se promoveaza tenisul la Iasi... atunci Nastase si Tiriac mai bine nu veneau

Au fost Ilie Nastase, Ion Tiriac si altii la Iasi. Au intarziat vreo 45 de minute, dar asta n-o va spune nimeni din presa. Ei sunt vedetele si uita ca trebuie sa fie un exemplu. In fine. Au dat cu rachetele in mingi de vreo cateva ori si.... fas. Gata. Daca asa se promoveaza tenisul... atunci sa nu ne miram de rezultatele pe care le avem la echipa nationala. Aia de tenis... ca la fotbal e mai mult o adunatura nationala de smecheri.



O fotografie inedita: l-am surprins pe doctorul deputat Ciuhodaru. Cu tricou verde si cu o minge de tenis in mana.

joi, 22 septembrie 2011

Pentru ca e an electoral, Primaria monteaza parchet in... Piata Unirii

Pot sa mai spun ca primarul Nichita nu iubeste Iasul? Atasamentul lui merge pana acolo incat a decis sa monteze parchet in Piata Unirii, dupa ce a constatat ca refacerea pavimentului care a durat vreo 4 ani, nu este de calitate. Din cate am aflat exista un plan secret de montare a parchetului in cartierele Dacia si Alexandru de unde primarul a primit masiv voturi la ultimele alegeri locale. Pentru restul cartierelor va fi lasat Citadin sa isi bata joc de strazi si trotuare.




PS: Textul de mai sus este o gluma. Fotografiile sunt reale. Parchetul este montat pentru a pregati suprafata de joc pe care vor face un joc demonstrativ Ilie Nastase si compania.

Noah, Younes El Aynaoui, Ilie Năstase și Mansour Bahrami vor juca tenis in Piata Unirii din Iasi

Cei mai valoroşi sportivi ai României din ultimele decenii vin la Iaşi, în cadrul unui eveniment de promovare al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy. Meciul demonstrativ din cadrul evenimentului “4 stele pline de energie” se va desfașura pe un teren special amplasat în Piața Unirii din Iași, joi, 22 septembrie, începand cu ora 16:00. Divertismentul absolut va fi garantat de Yannick Noah, Younes El Aynaoui, Ilie Năstase și Mansour Bahrami, cele mai solicitate prezențe în meciurile demonstrative de tenis din întreaga lume. Alaturi de cele “4 stele“ va fi prezent si Andrei Pavel.

Invitații speciali ai evenimentului de la Iasi vor fi Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. Ieșenii prezenți în Piața Unirii vor putea admira, în detaliu, schimburile de mingi ale foștilor tenismeni cu ajutorul unui ecran amplasat în fața Hotelului Unirea. De asemenea, iubitorii de tenis din Iași și din întreaga țară, care nu vor putea asista în persoana la eveniment, vor putea urmări spectacolul în direct, online, pe site-ul Quartz Matrix: www.quartzmatrix.ro/QM/_live_/.  Transmisia live online și cea de pe ecranul din Piața Unirii sunt asigurate de compania Quartz Matrix, din Iași.

Iata ca la Iasi exista manifestari sportive mai  importante decat fotbalul. Dar cand vorbim de pasiunea primarului Nichita... ce conteaza ca Iasul arata ca dupa uragan... banii trebuie directionati catre baietii aia cu talpa mare care bat mingea in Copou. Pe banii nostri. Inca o fac pe banii nostri. Sa nu uitati. Asta pentru a asigura un spectacol jalnic, la matineu, pentru vreo 100 de indivizi care pentru ca nu-si pot regula nevestele, pleaca pe stadion sa injure acolo, sa spargha seminte intre dintii cariati si sa bea bere cu pet-ul.

joi, 8 septembrie 2011

Masina Primariei Iasi este deasupra codului rutier. Politia Iasi este complice la incalcarea legii


Echipa Directiei de Servicii Publice Municipale care ne blocheaza rotile atunci cand vrea muschiul comunitarului de serviciu, circula incalcand codul rutier. Am surprins in trafic masina Dacia Logan cu nr IS-34-DSP. Vedeti fotografia. Sunt de acord ca angajatul care doarme in spate s-ar fi sufocat daca nu era deschisa o portiera. Intrebarea este alta: de ce acea masina transporta persoane desi nu este omologata pentru asa ceva? Politia Rutiera sau comunitara cu atributii rutiere (stiu ca se numeste Politie locala, dar imi place mai mult comunitara) are un reprezentant ce insoteste echipajul DSP. Cum aplica legea in acest caz? Pai nu o fac. Asta inseamna ca politistii sunt complici la incalcarea legilor.

luni, 5 septembrie 2011

Teapa la Decathlon:au promis demonstratii cu ponei, cai si poni

Am mai luat o teapa si la Decathlon, la Era. Au promis in acest week-end demonstratii cu ponei, cai si poni. Nu stiu ce-s aceia poni, dar asa era scris in textul lor. Am fost azi pana acolo. Ce sa vezi? Un cal la care se inghesuiau vreo 20 de copii, cu bani in mana ca sa faca o tura de teren pe saua cabalinei. Poneii s-au dat bolnavi, din cate am inteles. Astea au fost cursurile de echitatie si demonstratiile anuntate de Era si Decathlon. Uite asa ii promiti copilului acasa ca il duci sa vada un ponei si cand ajungi acolo... ramai mincinos...

Stiti ce nu-mi place la firmele astea de prestigiu? Ca nu stiu sa-si ceara scuze atunci cand o dau in bara.

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Bookland-ul de la Iulius Mall e o gluma proasta

M-am dus si eu la mult trambitatul Bookland de la Iulius Mall. Stiti ce spun in anuntul de prezentare de pe site-uri?
Cititi: "Caravana BookLand este un concept nou si unic in Romania: cartile a 80 de edituri sunt preluate, expuse si vandute in cele mai mari mall-uri din tara, cu toate serviciile logistice aferente. Primele doua popasuri, Constanta si Braila, au fost foarte bine primite de public si au generat vanzari de peste 20.000 euro. Urmatoarea oprire este la Iulius Mall Iasi, de miercuri pana duminica. Aici, o echipa formata din peste 50 de colaboratori si angajati locali coordoneaza si implementeaza targul de carte. Expozantii sunt: Alcor, All, Ametist92, Anteea, Anticariatul tau, Aquila 93, Aramis Print/ Minerva, Arpeggione, Bebedream, Bizantina, Brandbuilders si Benefica, Brumar, Business Adviser (Apulum 94), Business Tech International, C.H.Beck, Cartea Copiilor, Cartex 2000, Cartile Editurii Tango/ Zada Media, Cartographia Studium, Casa Cartii De Stiinta, CD Press, Codecs, Comunicatii Mobile (Mobile Media), Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicala, Eikon, For You, Gama, Genesis, Girasol,  Gramma, Hardcover & Paperback, Hasefer, Herald, House Of Guides, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Liga Bibliei, Litera, Lumen, Mac-Mac, Mast, Matrixrom, Mediamorphosis, Medien Holding, Media Gamma Publishers, Meteor Press, Monitorul Oficial, Nemira, Orfeu 2000, Paideia, Paralela 45, Polirom, Prut, Publicatiile Flacara, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Saeculum, Salco, Scripta - Frazi, Smartbox, Smartcapital, Syntagma, Tracusarte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, Univers, Virtual Library, Vivaldi."

Poate ca sunt eu chior, dar am fost pe acolo si n-am vazut nici macar 10 edituri din cele anumerate mai sus. Sunt ex[use, pur si simplu, niste rafturi cu carti, la parter, dincolo de intrarea la Kidsland. Ca sa nu mai spun ca in dreptul rafturilor stau niste fetite imbracate cu tricouri promotionale care n-au nici in clin, nici in maneca, cu vanzarea de carte. Cat despre reducerile de 25 sau 50 la suta despre care se face vorbire pe foile printate si lipite pe rafturi.... luati-va gandul. E o pacaleala.
Daca vreti sa vedeti carti de calitate, atunci mai bine va opriti la Carturesti sau la Diverta.
Daca Oriflame a ajuns sa-si promoveze tiparituri la Bookland.... ce sa mai comentez...