joi, 11 aprilie 2013

Saptamana germana, organizata la Hotelul Ramada din Iasi. Invitat special: celebrul bucatar Christoph Rubel, de la Schlosshotel Rockenhausen


Centrul Cultural German Iaşi și Hotel Ramada anunta evenimentele artistice şi culinare, care se vor desfăşura în cadrul săptămanii germane organizată la Hotel Ramada în perioada 14 – 17 aprilie. Săptămâna debutează cu o invitaţie la vernisajul expoziţiei ”Metamorfozele subconștientului”, urmată de concertul de muzică germană susţinut de trupa „Zwei Plus”. Timp de o săptămână, celebrul bucătar Christoph Rubel, de la Schlosshotel Rockenhausen din Germania va prelua bucătăria restaurantului Ramada și vă va iniția în arta bucătăriei germane moderne. În serile de luni 15 aprilie şi marţi, 16 aprilie maestrul bucătar va ridica gătitul la rang de artă în cadrul unor demonstratii live, la care sunteti invitaţi să gustaţi preparatele inedite. Demonstraţiile artistice vor continua cu concertele de muzică germană susţinute de trupa „MAD” din Germania.

   
Programul evenimentelor:




Perioada: 14-30 aprilie, Expoziţia de pictură, sculptură şi grafică: „Metamorfozele subconştientului”

Duminică, 14 aprilie, ora 17.00: Vernisajul expoziției ”Metamorfozele subconștientului”
Prezintă: criticul de artă Valentin Ciucă

În creaţiile Ellei Shlosberg şi ale lui Cătălin Alexandru Chifan sunt înfăţişate personaje reale sau imaginare ce populează o lume nemaivăzută, departe de realitatea înconjurătoare. Dacă în creaţia celei dintâi sunt înfăţişate personaje ale căror stări sufleteşti sugerează suferinţa, în tablourile pictorului Cătălin Alexandru Chifan, se observă o ironizare a unor figuri sau evenimente petrecute de-a lungul timpului, care atrag atenţia spectatorului prin felul în care sunt reprezentate. În centrul configuraţiilor plastice întâlnim personaje metamorfozate ce stăpânesc lumi reale sau imaginare. Ele exprimă prin gesturile şi atitudinile lor, o stare metafizică, spirituală, dincolo de lumea obişnuită. Fragmente umane suprapuse, se întrepătrund în configuraţii sculpturale ce amintesc oare de „tărâmul celălalt”?


Duminică, 14 aprilie, ora  18.30: Concert de muzică germană cu trupa „Zwei Plus”

Nicolaie Melnic Stroi -clape armonie
Marinel Mihai Todașcă – solistica clape și voce
Dumitru Sascău - acordeon

Scopul pentru care s-a constituit formația Zwei Plus este acela de a promova cultura și limba germană. Susținerea de care s-a bucurat din partea Forumului democrat al germanilor Regiunea Extracarpatică și Forumul democrat al germanilor din România, a făcut ca trupa să se ridice la un nivel înalt, având ocazia să participe la manifestări culturale ale etnicilor germani din orașe ca Brașov, Bistrița, Reșița, Tulcea, Iași, Piatra Neamț, Bacău. Ritmurile clasice sunt valsul, lendlerul, polka dar sunt apreciate și ritmurile moderne denumite generic șlagăr. În luna decembrie 2011 grupul „Zwei Plus” a editat primul album intitulat ”Lieder der Liebe” (Cântece de dragoste) care conține 12 piese atât de folclor autentic cât și șlagere din repertoriul german internațional.

   
Luni, 15 aprilie - marți, 16 aprilie, ora 18.30: Cooking Show cu renumitul bucătar Christoph Rubel, de la Schlosshotel Rockenhausen din Germania

În săptămâna 14 – 17 aprilie celebrul bucătar Christoph Rubel, de la Schlosshotel Rockenhausen din Germania, va prelua bucătăria restaurantului Ramada și vă va iniția în arta bucătăriei germane moderne. În decursul acestei săptămâni aveţi ocazia să gustaţi o varietate de preparate gătite în stil modern. În serile de luni, 15 aprilie şi marţi, 16 aprilie, începând cu ora 18:30 vă invităm să participaţi şi la demonstraţiile de Live Cooking oferite de maestrul bucătar german şi să vă bucuraţi pe loc de preparatele pline de savoare, gătite de acesta într-un mod inedit, sub ochii publicului.
   
Miercuri, 17 aprilie, ora 18.30: Concert de jazz cu trupa „MAD” din Germania

Groove spontan - trei litere, trei instrumente, trei nebuni

m.artin meixner - keyboard
a.ntoine fillon - tobe
d.irk blümlein – bass

MAD este un trio format din muzicieni unși cu toate alifiile de pe scena germană pop și jazz care s-au hotărât să producă muzică groove spontană cu umor, plăcere și  improvizație.

”M” este reprezentat de Martin Meixner, care printre altele cântă pentru Cassandra Steen și Helen Schneider, două cântărețe de success din Germania.
”A” este Antoine Fillon, care a bătut pentru mult timp tobele pentru Harald Schmidt Show, o emisiune urmărită în Germania .
”D” este Dirk Blümlein, unul dintre cei mai buni chitariști de bass din sudul Germaniei, care face parte și din celebrul grup pop Fools Garden ce a cunoscut succesul cu hit-ul ”Lemon Tree”.

Niciun comentariu: